Over Dedicon

Bij Dedicon zetten ruim 120 medewerkers zich dagelijks in voor toegankelijke informatie. En naast hen nog eens 300 vrijwilligers. In Grave (NB) en Rijswijk (ZH) ontwikkelen wij vormen van 'anders lezen.' We maken braille, audio, digitaal, reliëf en geven voorlichting en advies . Daardoor kan iedereen lezen wat hij wil in de vorm die bij hem past. Met andere leesvormen helpen we scholen, bibliotheken, musea, OV, uitgevers en gemeenten om hun informatie op een toegankelijke manier aan te bieden.

Iedereen doet mee!

Bij alles wat wij doen geloven we in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen participeren. Waarin niemand mag worden uitgesloten en iedereen gelijke kansen heeft. We geloven ook dat iedereen pas volwaardig kan meedoen wanneer je gelijke toegang hebt tot informatie.

Daarom zijn wij er

In onze wereld lijkt het zo gewoon dat we informatie zonder problemen tot ons kunnen nemen. We zijn er afhankelijk van om mee te kunnen doen in de maatschappij. Maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een leesbeperking heeft een boek, een website, een gebruiksaanwijzing of een routebeschrijving weinig waarde. Daarom zijn wij er. Wij geven informatie de vorm die je nodig hebt als ‘zien’ of lezen geen optie is.

Of je nou kunt lezen of niet

We zijn er bij Dedicon ook van overtuigd dat blinde of slechtziende mensen alles kunnen - behalve zien. Hun echte handicap is niet het blind zijn an sich, maar de slechte toegang tot tekst en beeld. En dat kunnen we gelukkig veranderen. Daarom werken we bij Dedicon aan een wereld waarin het vanzelfsprekend is dat informatie voor iedereen toegankelijk is. Of je nou kunt lezen of niet. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijkwaardig kan meedoen.

Dedicon maakt het mogelijk!

We zijn een organisatie die in staat is de wereld echt te veranderen. Een club die niet alleen bondgenoot is, maar ook de idealist die aantoonbaar bijdraagt aan een inclusieve samenleving. De idealist die andere organisaties helpt om hun eigen wensen en verantwoordelijkheden waar te maken. Een schepper van innovatieve en baanbrekende oplossingen voor mensen met een visuele- of leesbeperking. Een organisatie waar we verbeeldingskracht en ondernemingszin als kernwaarden toevoegen aan onze historische waarde van verbondenheid. Die verbondenheid met elkaar, met de doelgroep waar we ons bestaansrecht aan ontlenen en met de ideale wereld die ons voor ogen staat, blijven we koesteren. Onze verbeeldingskracht helpt ons om tot innovaties te komen en partijen om ons heen te overtuigen van het nut om zelf ook te vernieuwen. Ondernemerszin helpt ons om nieuwe verdienmodellen te bedenken. Dedicon durft te verkennen en uit te proberen. Niets gaat immers vanzelf. We steken onze nek uit voor een betere wereld: Dedicon maakt het mogelijk. Meer weten? Kijk op de site van Dedicon.